Bh. reprezentativac

Nova fantastična partija Džanana Muse, četvrti put zaredom je dao najmanje 25 poena

dzanan-musa

Musa je bio fantastičan

Breogan je došao do pobjede protiv Fuenlabrade u utakmici 15. kola španske ACB lige (97:89), a još jednu fantastičnu partiju pružio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa.

Vodstvo se smjenjivalo u više navrata tokom cijele utakmice, a nijedan klub nije uspio doći do dvocifrene prednosti, osim Breogana u samom finišu meča. Najveća prednost do tada iznosila je osam poena, koju su domaći imali u drugoj, ali su na kraju došli do ubjedljive pobjede.

Fuenlabrada je ušla u posljednjih deset minuta sa prednošću od tri poena i nekoliko puta je išla na +5. Ipak, uslijedio je preokret Breogana, koji je brzo došao i do značajnije prednosti, tako da je trebao samo mirno privesti utakmicu karaju.

Musa je bio fantastičan. Ovo mu je bio četvrti uzastopni meč u kojem je postigao najmanje 25 poena. Zmaj je večeras vodio Breogan do trijumfa, a ubacio je 25 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Na parketu je proveo nešto 36 minuta.

Našeg košarkaša su pratili Trae Bell-Haynes sa 16, te Marko Luković sa 14 poena, dok je u redovima Fuenlabrade najraspoloženiji bio Kyle Alexander, koji je večerašnji meč završio sa 22 poena i sedam skokova na svom kontu.