Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

eurobasket

Nova pobjeda BiH, pao je i aktuelni prvak Evrope

bih slo

Danas je u našim redovima Roberson ubacio 23, a Musa 22 poena, no utisak je da je ključni za pobjedu bio učinak Atića, koji se napokon probudio i ubacio 12 poena

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u fantastičnoj utakmici u 3. kolu Eurobasketa savladala je Sloveniju sa 97:93 (32:26, 20:23, 21:23, 20:25)!

Reprezentacija koju sjajno vodi Adis Bećiragić, uprkos dvije pobjede i dalje još uvijek nije sigurna u narednoj rundi. Jer, ukoliko Litvanci dobiju Mađarsku uoči zadnjeg kola (što je vrlo izvijesno), a mi izgubimo od Francuske, u zadnjem kolu ne smijemo izgubiti.

Jusuf Nurkić se zahvalio navijačima nakon utakmice.

– Svaka čast navijačima koji su nas došli podržati. Momci su odradili odličan posao. Iako sam ja igrao dosta slabo, igrali smo timski. Pokazali smo da ovo što se desilo prošlih sedmica nije bilo slučajno. Rekao sam da imamo dobru ekipu i da možemo igrati sa svima.

– Nije mala stvar pobijediti evropskog prvaka. Imamo veliko poštovanje prema Sloveniji, Dončiću i Dragiću, ali poštovanje je jedno, a igra drugo. Rekao sam da hoću ići u Berlin. Bog zna da sam obećao. Imamo stvarno dobru ekipu, pokazali smo da možemo igrati sa svima – poručio je Nurkić.

Danas je u našim redovima Roberson ubacio 23, a Musa 22 poena, no utisak je da je ključni za pobjedu bio učinak Atića, koji se napokon probudio i ubacio 12 poena.

Kod Slovenije je najefikasniji bio Čančar sa 22 poena, a Goran Dragić je ubacio 18. Dončić je podbacio sa sa 16 poena.

Do kraja grupne faze Bosna i Hercegovina igra još dvije utakmice. Prvo ćemo u utorak igrati protiv Francuske, a onda u srijedu protiv Litvanije. Ako želimo izbjeći majstoricu s Litvancima u zadnjem kolu, moramo dobiti Francuze, ili se nadati da će Mađari iznenaditi Litvance.