Ostali sportovi

ponovo odustala

Nova šokantna odluka najbolje gimnastičarke na svijetu

31/07/2021

Za sada ostaje da će nastupiti u preostala dva pojedinačna finala - na gredi i parteru

Najbolja gimnastičarka svijeta, Amerikanka Simone Biles, odustala je od nastupa u finalu preskoka i ruča koji se održavaju u nedjelju, odlučeno je u subotu nakon savjetovanja s liječničkom službom američke reprezentacije.

Za sada ostaje da će nastupiti u preostala dva pojedinačna finala – na gredi i parteru, javlja Hina.

Amerikanka je ove sedmice sve šokirala nakon što je odustala od takmičenja u ekipnom dijelu poslije loše prve vježbe, a onda je nakon toga odustala i od takmičenja u višeboju gdje je trebala braniti naslov olimpijske pobjednice. Osvajačica četiri zlata otprije pet godina je u utorak izvela samo jedan preskok, nakon kojega je napustila takmičenje. Prema nekim izvještajima, Biles je od daljnjeg sudjelovanja u ekipnom finalu odustala zbog ozljede, a prema drugima zbog mentalnih problema.

Takmičenje na parteru je na rasporedu u ponedjeljak, a greda je u utorak.

“Danas nakon savjetovanja s liječničkom službom Simone Biles je odlučila povući se iz finala preskoka i dvovisinskih ruča”, navodi se u objavi američke gimnastičke reprezentacije. “Liječnici će nastaviti svakodnevno nastaviti procjenjivati njeno stanje kako bi odlučili hoće li nastupiti u finalu partera i finalu grede.”

Ovo odustajanje znači da 24-godišnja Biles neće braniti zlato u preskoku koje je osvojila na OI-ju u Rio de Janeiru. U preskoku će SAD predstavljati MyKayla Skinner i Jade Carey.

Sunisa Lee će biti jedina američka predstavnica u finalu ruča.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.