Ostali sportovi

prvi teniser svijeta

Novak Đoković potvrdio nastup na US Openu

13/08/2020

"Nije bila laka odluka s obzirom na sve prepreke i izazove, ali uzbuđen sam zbog mogućnosti da se ponovno pojavim. Vidimo se uskoro u New Yorku", napisao je 32-godišnji srpski teniser

Prvi teniser svijeta Novak Đoković u četvrtak je potvrdio sudjelovanje na ovogodišnjem US Openu koje počinje 31. avgusta.

Đoković je na Instagramu objavio da će sljedeće sedmice sudjelovati na turniru “Western & Southern Open” koji se igra na kompleksu Flushing Meadows od 22. do 28. avgusta nakon čega slijedi US Open koji počinje 31. avgusta. Oba turnira bit će organizirana bez publike.

“Nije bila laka odluka s obzirom na sve prepreke i izazove, ali uzbuđen sam zbog mogućnosti da se ponovno pojavim. Vidimo se uskoro u New Yorku”, napisao je 32-godišnji srpski teniser.

Turnir u New Yorku prvi je od četiri na kojima su krenula takmičenja u svijetu od izbijanja pandemije koronavirusa. Provest će se sa strogim mjerama za suzbijanje širenja ovog virusa iza zatvorenih vrata.

Opasnost od koronavirusa navela je neke tenisere da odustanu od nastupa. Među njima su drugi teniser svijeta Španac Rafael Nadal i prva teniserka svijeta Australka Ashleigh Barty, prenosi Hina.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.