Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

yellow cup

Novi debakl naše rukometne reprezentacije

yellow_cup_bosna_rukomet
FOTO: Instagram / @the_yellow_cup_

Najbolji bh. rukometaši na turniru će odigrati još jedan duel i to sutra protiv Rumunije u terminu od 14:00 sati

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon jučerašnjeg teškog poraza od Argentine, doživjela pravu blamažu na Yellow Cupu u Švicarskoj gdje smo poraženi od domaćina. Švicarska je na kraju slavila s čak 18 golova viška, rezultatom 39:21.

Očito je da ima mnogo problema u igri našeg nacionalnog tima pred kojim je nastup na Evropskom prvenstvu u januaru. Na EP nas očekuju utakmice protiv Švedske, Nizozemske i Gruzije.

Švicarska je danas praktički od prvog minuta kontrolisala utakmicu i samo pojačavala prednost. Naši su držali nekakvu rezultatsku neizvjesnost u prvih pola sata utakmice. Taj period igre završen je rezultatom 18:14 u korist Švicaraca.

U drugom dijelu nastupio potpuni raspad naše igre i Švicarci su nam za 30 minuta utrpali 14 golova više.

Najbolji bh. rukometaši na turniru će odigrati još jedan duel i to sutra protiv Rumunije, koja je danas savladala selekciju Argentine sa 30:23. Utakmica se igra u terminu od 14:00 sati.

Prvu utakmicu na Euru u Njemačkoj rukometaši BiH igraju 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Nizozemskom, a grupnu fazu okončat će 15. januara susretom s Gruzijom.

Sve utakmice u E grupi igrat će u Mannheimu.