Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi detalji o stanju Lamara Odoma ne ulijevaju nadu

lamar-odom-coma

Bivši dvostruki NBA prvak Lamar Odom (35) i dalje se nalazi u kritičnom stanju, a na životu ga održavaju aparati, prenijeli su američki mediji.

Doktori tvrde kako ima 50 posto izgleda da preživi, a ključnim će biti idućih 48 sati. Doktori ne isključuju ni mogućnost trajnog oštećenja mozga, jetre i pluća.

Odom se nalazi na odjelu intenzivne njege bolnice u Las Vegasu gdje je doveden nakon što je pronađen bez svijesti u jednoj javnoj kući u Nevadi.

Policija je potvrdila kako je Odom, koji je s LA Lakersima osvojio dva naslova prvaka (2009, 2010) u javnoj kući uzimao kokain i viagru.

Međutim, njegov otac Joe Odom smatra kako je njegov sin namjerno drogiran jer ‘on nije od onih koji se zabavljaju na takav način’.

“Ova vijest mi je slomila srce. Uživao sam s njim u društvu, zaista smo bili povezani. Tužan sam. Nadam se kako će preživjeti,” kazao je Španac Pau Gasol koji je s Odomom dijelio svlačionicu od 2007. do 2011.

Poruke podrške poslali su mu i brojne zvijezde NBA lige Shaquille O’Neill, Paul Pierce, LeBron James, Dwayne Wade. “Svi molimo za njega. Nadam se kako će dobiti ovu bitku,” napisao je O’Neill.

Osim što je s Lakersima osvojio dva naslova, Odom je igrao i za LA Clipperse, Miami Heat i Dallas Maverickse.

S reprezentacijom SAD-a je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004.

Popularnost mu je eksplodirala kada se pojavio u reality showu koji prati život obitelji Kardashian.

Oženio se s jednom od kćeri Kardashian, Khloe, u decembru 2010. Supružnici Odom su dobili i vlastiti reality show prije nego su se razveli u decembru 2013.

Odom je, kada se razvodio, bio osuđen zbog vožnje pod uticajem alkohola na tri godine uslovno te je morao ići na liječenje.