Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Novi poraz Warriorsa, Nurkićev Portland preuzeo prvo mjesto na zapadu

portland

Bh. centar Jusuf Nurkić koji je imao učinak od 13 poena, 14 skokova i osam asistencija

Košarkaši Potland Trail Blazersa sinoć su u Washingtonu savladali domaće Wizardse i nakon poraza Golden State Warriorsa preuzeli prvo mjesto zapadne konferencije NBA lige.

Portland je savladao Washington, koji ove sezone igra neprepoznatljivo loše, na krilima bekovskog dvojca Damian Lillard-CJ McCollum koji je zajedno ubacio 65 poena. Lillard je ubacio 40, a McCollum 25 poena, dok je veliki doprinos imao i bh. centar Jusuf Nurkić koji je imao učinak od 13 poena, 14 skokova i osam asistencija.

Utakmica u Washingtonu doslovno je bila riješena nakon prvog poluvremena kada su gosti imali 21 poen prednosti. Washington je tek u zadnjoj četvrtini uspio smanjiti prednost Portlanda, ali pobjeda Trail Blazersa nije došla u pitanje.

U timu Washingtona istaknuo se John Wall s 24 poena.

Aktuelni prvaci NBA lige Golden State Warriors u gostima su poraženi od San Antonio Spursa.

San Antonio je slavio sa 104:92, a Golden Stateu je to treći uzastopni poraz, odnosno peti u posljednjih deset mečeva.

Golden state igra loše od kako se provrijedio plej Stephen Curry, a odnosi u svlačionici su pogoršani nakon svađe između Kevina Duranta i Draymonda Greena.

Durant je sinoć postigao 26 poena i deset skokova a Klay Thompson 25 poena. Spurse je predvodio LaMarcus Aldrige s 24 poena i 18 skokova, a DeMar DeRozan je dodao 20 poena.

Prvaci su izgubili prvo mjesto na zapadu i sada zauzimaju četvrtu poziciju.

Jedan od najboljih košarkaša današnjice LeBron James predvodio je Los Angeles Lakerse do pobjede protiv Miami Heata sa 113:97.

James, koji je od 2010. do 2014. igrao u dresu miamija i osvojio dvije titule prvaka, protiv svog bivšeg kluba postigao je čak 51 poen, a dodao je osam skokova i tri asistencije. Trinaesti put u karijeri je postigao više od 50 poena.

U timu Miamija istaknuo se Wayne Ellington s 19 poena. Zbog povreda nisu igrali veteran Dwyane Wade i Slovenac Goran Dragić.

-Rezultati:
Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies 87:100
Miami Heat – Los Angeles Lakers 97:113
Orlando Magic – New York Knicks 131:117
Washington Wizards – Portland Trail Blazers 109:119
San Antonio Spurs – Golden State Warriors 104:92