Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Novi rekordi Luke Dončića

lebron – doncic

Igrači su se međusobno častili komplimentima u izjavama nakon utakmice pa je tako LeBron za Dončića rekao da je “opak igrač”

Svi oni koji su u noći s petka na subotu gledali NBA-susret između Dallas Mavericksa i Los Angeles Lakersa došli su na svoje. Bio je to okršaj košarkaške sadašnjosti i budućnosti u kojoj je LeBron James sa svojom ekipom tek nakon produžetka izvojevao pobjedu protiv sastava u kojem igra Luka Dončić. (119:110).

Obojica su, svako za svoju ekipu, odigrala vrhunske partije. LeBron je imao za njega klasičan dan u uredu u kojem je zabio 39 poena, ubacio 12 skokova i podijelio 16 lopti svojim saigračima. No, kako rekosmo, njegov triple-double je stvar rutine.

S druge strane, Dončić je upisao svoj deseti triple-double učinak u karijeri. S učinkom od 31 poena, 13 skokova i 15 asista stavio se na treće mjesto vječne ljestvice najmlađih koji su stigli do 10. triple-doublea u karijeri. Slovenskom mladiću trebalo je samo 76 NBA-nastupa da bi upisao deset trostruko-trostrukih partija.

Također, on je postao najmlađi igrač u istoriji lige koji je stavio triple-double protiv LA Lakersa, ali i protiv LeBrona Jamesa, što je također učinak za pohvaliti.

Igrači su se međusobno častili komplimentima u izjavama nakon utakmice pa je tako LeBron za Dončića rekao da je “opak igrač”, konotiravši najpozitivniji mogući smisao. Dobro, nije baš tako rekao, ali psovati nećemo, pročitajte u tweetu.

S druge strane, Dončić o Jamesu govori kao o svome idolu kojem je čast što na takvoj razini može igrati protiv njega.