Ostali sportovi

Iz četiri tima

Novi slučajevi zaraze koronavirusom u NBA ligi

20/03/2020

Zaražena su i dva člana Los Angeles Lakersa, a također se ne znaju njihovi identiteti

Koronavirus se nastavlja širiti među igračima sjevernoameričke košarkaške NBA lige. O novim slučajevima zaraze izvijestile su ekipe Philadelphia 76'ers, Boston Celtics, Los Angeles Lakers i Denver Nuggets.

Iz Philadelphije su saopćili da su se tri člana kluba zarazila. Klub nije želio saopćiti imena zaraženih, stoga se ne zna da li su u pitanju igrači, članovi stručnog štaba ili pratećeg osoblja, javlja STA.

Zaražena su i dva člana Los Angeles Lakersa, a također se ne znaju njihovi identiteti. Poznato je da su bili u kontaktu se ekipom Brooklyn Netsa, gdje su prije par dana evidentirane četiri zaražene osobe.

U Bostonu je zaražen košarkaš Marcus Smart, koji je informaciju saopćio sam i dodao da se dobro osjeća i da nema nikakvih simptoma koronavirusa. Denver Nuggetsi su također prijavili jedan slučaj zaraze.

U NBA ligi za sada je poznato pet imena zaraženih košarkaša: Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Christian Wood, Kevin Durant, Marcus Smart, a pored njih nepoznata su imena trojice košarkaša Brooklyn Nets, tri člana Philadelphije, dva člana Los Angeles Lakersa i jedan Denvera.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.