Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA play off

Novi triple-double Jokića u prvoj utakmici velikog finala. Denver vodi 1:0

Foto: Screenshot/YouTube

Denver je nastavio niz nepobjedivosti u svojoj dvoranu i play-offu i u devetoj utakmici, a Miami se prvi put našao u zaostatku u seriji

Denver Nuggetsi uvjerljivo su otvorili finalnu seriju NBA lige i u prvoj utakmici pred svojim navijačima pobijedili Miami Heat 104:93 te napravili prvi korak prema prvom, historijskom naslovu, za koji mu trebaju još tri pobjede.

Denver je nastavio niz nepobjedivosti u svojoj dvoranu i play-offu i u devetoj utakmici, a Miami se prvi put našao u zaostatku u seriji.

Nikola Jokić ostvario je deveti triple-double ovogodišnjeg play-offa i postao prvi igrač s takvim učinkom na debiju u finalu nakon Jasona Kidda 2002. godine. Završio je s 27 poena (šut 8/12, slobodna bacanja 10/12), 10 skokova i 14 asistencija, a Jamal Murray zabio je 26 uz šest skokova i 10 asistencija.

Prvo ime Miamija bio je Bam Adebayo s 26 poena, 13 skokova i pet asistencija, a Jimmy Butler bio je skroman s 13 poena te po sedam skokova i asistencija, ali Heatovi rotacijski igrači posebno su podbacili.