Ostali sportovi

Novi uspjeh za bh. judo: Zadro i Samardžić do zlata

02/05/2017

Završen je 12. po redu judo Evropa kup za seniore/ke u Sarajevu na kojem su učestvovale 24. zemlje i 280 vrhunskih evropskih takmičara.

Zastupnici Evropske judo unije tehničku organizaciju ove velike sportske manifestacije proglasili su vrlo uspješnom što je još jedno veliko priznanje tehničkom organizatoru i Judo savezu BiH.

Judo reprezentacija BiH i pored hendikepa koji je prouzrokovan neučestvovanjem naših najboljih takmičara Larise Cerić i Haruna Sadikovića (zbog ozljede), ipak je ostvarila odličan rezultat za što su se pobrinuli mladi reprezentativci Aleksandra Samardžić (-78kg) i Petar Zadro (-66kg) koji su osvojili prvo mjesto, odnosno zlatne medalje, te Rajko Mirkovic (+100kg) koji je osvojio brončanu medalja.

FOTO Facebook

Potvrda da je Evropa kup u Sarajevu evropsko top takmičenje pokazuje i činjenica da je ove godine na njemu nastupio i aktualni Olimpijski pobjednik iz Rija Khalmurzaev Khasan (-81kg) kao i svjetski prvak (2013. godine) Francuz Pietri Loic (-90kg) te mnogi drugi evropski i svjetski vrhunski sportisti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.