Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bbc

Novinarka otkrila za koga je Federer navijao u finalu između Đokovića i Alcaraza

Foto Wimbledon

Carlos Alcaraz osvojio je u nedjelju Wimbledon nakon što je u fantastičnom finalu pobijedio Novaka Đokovića 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4.

Sjajni 20-godišnji Španac stigao je tako do svoje prve krune u Wimbledonu i drugog Grand Slam naslova. Premijerni je osvojio prošle godine na US Openu.

Iako već i osvajanje najprestižnijeg turnira na svijetu garantuje upisivanje u historiju, Alcaraz je to napravio i rušenjem nekih rekorda.

Na putu do trijumfa, Alcaraz je prekinuo nevjerovatan Đokovićev niz od 15 uzastopnih osvojenih tie-breakova na Grand Slamovima tako što je osvojio drugi set u trinaestoj igri.

Pobjedom je postao treći najmlađi igrač Open ere s titulom u Wimbledonu. Jedini koji su mlađi od njega slavili ondje bili su Boris Becker (1985.) i Björn Borg (1976.).

Novak Đoković je imao priliku doći do svog osmog Wimbledona i tako se izjednačiti s Rogerom Federerom po broju titula na slavnoj engleskoj travi. Nije uspio, a prema riječima jedne novinarke BBC-a, Švicarcu je to bilo drago.

“Reći ću vam sigurno ko je jako navijao za Alcaraza. Roger Federer. Njegov rekord ostaje netaknut, barem zasad”, rekla je novinarka BBC-a.