Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nba

Nurkić isključen zbog fizičkog obračuna s protivničkim igračem

nurkic

Bh. centar postavio je, po mnogima, sasvim korektan blok i bacio na pod fizički inferiornog Herroa, koji mu to nije oprostio i zaletio se te ga gurnuo s leđa, što je izazvalo reakciju

Portland Trail Blazersi našeg Jusufa Nurkića poraženi su od Miami Heata 109:115, a bh. reprezentativac odigrao je solidnu partiju, za nešto više od 33 minute zabilježio je double-double učinak – 14 poena uz 13 skokova.

Međutim, Nurkić nije dočekao kraj meča, jer je isključen minut prije posljednjeg zvižduka nakon fizičkog obračuna sa bekom protivničke ekipe Tylerom Herroom.

Bh. centar postavio je, po mnogima, sasvim korektan blok i bacio na pod fizički inferiornog Herroa, koji mu to nije oprostio i zaletio se te ga gurnuo s leđa.

Nurkić je odmah reagovao i fizički se obračunao sa suparnikom. Zamahnuo je rukom i malo ga zahvatio po licu, nakon čega je nastao haos, a rezultat je bio isključenje.

Incident pogledajte u nastavku.

Obje ekipe igrale su bez najboljih igrača – Miami bez Butlera i Adebaya, dok su Portlandu nedostajali Lillard i McCollum.