eurobasket

Nurkić objasnio zašto Bosanci i Hercegovci vole i poštuju Sloveniju

New Project (63)

U odgovoru na konstataciju novinara da ga baš i nije išlo kako je želio, Nurkić je u jendom trenutku objasnio i zašto ima poštovanje prema Sloveniji i zašto “volimo tu zemlju”

Nakon što je košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 3. kolu Eurobasketa slavila protiv aktuelnih evropskih prvaka, uslijedilo je veliko slavlje naih igrača i navijača u dvorani u Kelnu.

Igrači su tokom davanja izjava za medije u pres-kutku na parketu zapjevali “Bosnom behar probeharao…”, a dobro raspoloženje moglo se osjetiti i u mix-zoni.

Tamo je novinar Nove TV Adis Hadžić, između ostalih, uhvatio i Jusufa Nurkića i Džanana Musu.

U odgovoru na konstataciju novinara da ga baš i nije išlo kako je želio, Nurkić je u jendom trenutku objasnio i zašto ima poštovanje prema Sloveniji i zašto “volimo tu zemlju”.

“Mislim da su oni stvarno došli spremni za mene, to je super, imali su priliku svi ostali, to je košarka. Nekad vas ide, nekad vas ne ide. Opet sam na kraju napravio neke dobre pasove, mislim da smo došli u poziciju da pobijedimo. Igrali smo dobru odbranu. Mislim da imamo stvarno veliko poštovanje, za Luku, za sve, prema Sloveniji cijeloj. Mi volimo tu zemlju, što bi rekli, po države nam je tamo”, kazao je Nurkić što je nasmijalo Džanana Musu koji je stajao s njim.

Pogledajte Nurkićev odgovor u video prilogu ispod (od 2:26)!