Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PROPUSTIO DVIJE UTAKMICE

Nurkić otkrio zašto nije igrao: Bio mi je kao brat, išao sam na dženazu u BiH

jusuf nurkic
Foto: Twitter

Naš najbolji košarkaš bio je poprilično iscrpljen dok je govorio o svom dajdži i sjajnom odnosu koji su imali

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić propustio je dvije utakmice u prethodnim danima svojih Phoenix Sunsa, a sada je poznat razlog i zašto je bio odsutan.

Jusuf je američkim medijima poslije susreta s Houston Rocketsima otkrio da je bio u Bosni i Hercegovini na dženazi svom dajdži s kojim je bio vrlo blizak.

Naš najbolji košarkaš bio je poprilično iscrpljen dok je govorio o svom dajdži i sjajnom odnosu koji su imali. Naglasio je i to da je zahvalan vlasnicima, koji su mu dopustili da ode u BiH.

“Gledati utakmice tako daleko od saigrača nije bilo lagano, sinoć sam tek došao u SAD. On je bio kao moj stariji brat, jedan od nekoliko ljudi, možda i jedini koji me zna cijeli život. Razgovarali smo triput dnevno i sada je jako teško. Saigrači, vlasnici i kompletna organizacija mi je dala kompletnu podršku i nemam riječi da im se zahvalim, ne bih ovo mogao uraditi bez njih”, kazao je Jusuf Nurkić.

Solidan protiv Houstona

Sunsi su najveći dio meča protiv Houstona bili u vodstvu i na kraju zabilježili trijumf s glatkih 113:129.

U pobjedničkom sastavu se istakao Kevin Durant sa triple-double učinkom od 27 poena, 16 asistencija i 10 skokova. Prvi strijelac poraženih Rocketsa bio Turčin Alperen Sengun (24 poena).

Nurkić je pružio solidnu partiju, upisao 10 skokova, osam poena i dvije blokade.