Nurkić razočaran Durantom: Neko te pobijedi i ti im se pridružiš?

jusuf-nurkic-disbelief

Kevin Durant šokirao je košarkaški svijet. Jedan od najboljih košarkaša svijeta odlučio je napustiti Oklahomu izabravši najlakši put do svoje prve titule.

Naime, Durant je potpisao za Golden State Warriorse, klub koji je u posljednje dvije sezone igrao dva finala i koji je postavio rekord po broju pobjeda u jednoj sezoni.

Navijači Oklahome razočarani su, na društvenim mrežama ga nazivaju izdajicom i idiotom, a već su počeli paliti dresove košarkaša koji je s tim klubom igrao finale 2012. godine.

Neočekivanim potezom iznenađen je i košarkaški svijet. Stephen A. Smith, poznati američki sportski novinar, Durantov odlazak u Golden State nazvao je najjadnijim potezom velike zvijezde ikad.

Slično razmišlja i njegov kolega Brandon Tierney razočaran činjenicom da je odabrao najlakši put, a glumac Kumail Nanjiani nazvao ga je idiotom koji se pridružio najboljoj ekipi.

“Neko te pobijedi i ti im se pridružiš? Zvijezde to ne rade”, napisao je na Twitteru NBA košarkaš Jusuf Nurkić, dok je Jarrett Jack samo napisao: Ha ha ha.