Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lijepa gesta

Nurkić se družio sa djecom iz Srebrenice, Potočara, Bratunca i Vukovara

nurkić
Foto: Kadira Šakić/FENA

Aktuelni potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković ovih dana ugostio je poznatog košarkaša Nurkića te tom prilikom upoznao ga sa prirodnim bogatstvima Srebrenice

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, član NBA kluba Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je vodio školu košarke za djecu iz Srebrenice, Bratunca, Potočara i Vukovara.

Ovaj uspješni BH. košarkaš kazao je da je sretan što je danas sa djecom.

-Ova djeca su naša budućnost. Cilj mi je da ovdje u Srebrenici napravim školu za svu djecu. Mislim da će sva ta djeca imati bolju budućnost – rekao je Nurkić.

On je rođen u Živinicama kod Tuzle, ali je kazao da postoji posebna emotivna veza za Srebrenicu.

-Moj djed je iz okoline Zvornika i tokom posljednjeg ratnog dešavanja izbjegao je u Srebrenicu. Tu je i ubijen. Zato sam vezan za Srebrenicu i želim pomoći ovoj djeci izgradnjom škole i košarkaškog terena. Želim da djeca odrastaju u boljoj budućnosti i da neki od njih budu košarkaši i uzorni sportisti – rekao je Nurkić.

Aktuelni potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković ovih dana ugostio je poznatog košarkaša Nurkića te tom prilikom upoznao ga sa prirodnim bogatstvima Srebrenice.

-U ‘moru’ negativnosti koje se dešavaju na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini, imamo pozitivnu priču iz Srebrenice koja generalno spaja naše najmlađe. Danas se ovdje u Srebrenici druže djeca iz Bratunca, Srebrenice i Vukovara i šalju poruku da žele živjeti zajedeno, žele bolji život i svjetliju budućnost. Na ovaj način se uči kako se živi u toleranciji i miru, a Jusuf Nurkić je čovjek velikog kalibra i želi promovisati prave vrijednosti za djecu, za njihovu bolju budućnost – rekao je Duraković.

Trener Košarkaškog kluba Guber Srebrenica Dragan Bibić kazao je da je sretan jer se djeca druže sa zvijezdom NBA lige i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

-Nadam se da će ovo mnogim biti podstrek da nastave sa treniranjem i da će stremiti da postanu još bolji košarkaši – rekao Bibić.

Prije dolaska u Srebrenicu, Jusuf Nurkić je posjetio i djecu u Vukovaru.