Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povratak NBA lige

Nurkić za večerašnju utakmicu na dresu ispisao poruku na bosanskom jeziku, pogledajte šta piše (FOTO)

nurkic

NBA liga dozvolila je igračima da na leđima umjesto prezimena ispišu riječ ili frazu koja apeluje na razne aspekte socijalne pravde

NBA liga se vratila, otvorili su je sinoć Los Angeles Lakersi pobjedom nad gradskim rivalima Clippersima i Utah Jazz pobjedom nad New Orleans Pelicansima.

Večeras će od 22 sata zaigrati i Portland Trailblazersi, što znači i povratak našeg Jusufa Nurkića na parket nakon duže od godinu odsustva.

NBA liga dozvolila je igračima da na leđima umjesto prezimena ispišu riječ ili frazu koja apeluje na razne aspekte socijalne pravde, pa je tako veliki broj igrača odlučio ispisati “Black lives matter” u čast pokretu koji protestuje zbog neravnopravnosti u američkom društvu.

Tu su i citati poput “Peace”, odnosno mir, te “How many more”, što znači koliko još, aludirajući na to koliko još života mora biti izgubljeno dok se nešto ne promijeni.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić odlučio se za poruku na bosanskom jeziku, što mu je NBA liga očito odobrila jer je njegov dres objavio sam Portland na svojoj stranici.

Nurkić je na leđima iznad svoje 27-ice ispisao “Ravnopravnost”.

Ranije je na svom Instagram profilu Nurkić objavio sliku svojih patika u kojima će zaigrati večeras, a na njima je velikim slovima ispisano “Bošnjak” s jedne strane, te “Hadžo moj” s druge, što je njegov poznati hashtag koji koristi u objavama.