Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dosegao jubilej

Nurkić zabio 32 poena u pobjedi nad jednom od najboljih ekipa lige

Bh. centar je upisao čak 32 poena, osam skokova, četiri asistencije te po jednu ukradenu loptu i blokadu. Pritom je dosegao brojku od 5.000 poena u svojoj NBA karijeri

Jusuf Nurkić nastavlja igrati u sjajnoj formi. Bio je prvi strijelac Portlanda u četvrtoj uzastopnoj pobjedi svog tima, ovaj put protiv jedne od najboljih ekipa lige.

Trail Blazersi su ostvarili pobjedu u gostima kod Memphis Grizzliesa, 119:123. Memphis se ove sezone nalazi na sjajnoj trećoj poziciji na Zapadu.

Susret je riješen u dramatičnom finišu. Nurkić je pogodio slobodna bacanja za vodstvo od 117:119 minut i po prije kraja, a zatim ukrao loptu protivniku, nakon čega je Anfernee Simons ubacio trojku za 117:122, kada je postalo jasno da će gosti ostvariti trijumf.

Bh. centar je upisao čak 32 poena, osam skokova, četiri asistencije te po jednu ukradenu loptu i blokadu. Pritom je dosegao brojku od 5.000 poena u svojoj NBA karijeri.

Pratio ga je pomenuti Simons (31 poen), dok Memphisu nije pomogla izvrsna partija Ja Moranta (44 poena) da izbjegne poraz.