Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog majice s ljiljanima

Nurkića “razapinju” Vučićevi mediji u Srbiji, Nikola Jokić ostao gospodin (VIDEO)

nurkic222

Najbolji bh. košarkaš je svoje saigrače bodrio sa klupe u majici na kojoj su bila ispisana imena poginulih boraca Armije BiH

Jusuf Nurkić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, glavna je tema medija u regiji. Posebno u našoj zemlji i Srbiji.

Najbolji bh. košarkaš je svoje saigrače bodrio sa klupe u majici na kojoj su bila ispisana imena poginulih boraca Armije BiH.

Na majici, uz grb s ljiljanima, bila su ispisana imena: Hajrudin Mešić, Izet Nanić, Midhad Hujdur, Enver Šehović, Mehdin Hodžić, Safet Zajko, Nesib Malkić, Adil Bešić i Safet Hadžić.

Njegov potez je naljutio medije u Srbiji koji su Juku “razapeli”, i pored činjenice da nijedan od navedenih pripadnika Armije BiH nije bio osuđen, niti procesuiran za rtne zločine.

“Skandalozna provokacija Jusufa Nurkića: Pred Jokićem majicom veličao vojnike koji su ratovali protiv Srba!”, naslov je srbijanskog Telegrafa.

Ovaj tabloid opisuje:

“On je obukao majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja. Zanimljivo je da na početku utakmice nije pokazivao majicu jer je imao preko duks, ali je tokom meča skinuo”.

“Skandalčina u NBA! Balija Jusuf Nurkić veličao zločince i ubice Srba!”, naslov je u profašističkom Informeru, inače tabloidu čiji su naslovi i ranije nali zgroziti cijeli svijet. Posljednji takav u nizu je bilo slavljenje požara koji je uništio katedralu Notre Dame u Parizu.

Oglasio se i inače umjereni Blic.rs, koji je Nurkićevo pojavljivanje u majici također nazvao skandalom.

“Skandalozna provokacija Jusufa Nurkića: Majicom veličao vojnike koji su ratovali protiv Srba!”, naslov je Blica.

I dok mediji bliski Aleksandru Vučiću napadaju Nurkića, Nikola Jokić, srbijanski košarkaš koji nosi dres Denvera, nakon utakmice imao je samo riječi hvale za našeg košarkaša.

– Želim reći da sam sretan što mogu vidjeti Nurkića zdravog. Ne baš potpuno zravog, ali se vratio. Znam da je imao tešku povredu… Mi jesmo rivali iz konferencije, ali je za mene lijepo vidjeti ga da već samostalno hoda – izjavio je Jokić.