Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"6 Kings Slam"

Objavljene cifre: Đoković u Saudijskoj Arabiji može zaraditi više nego na Wimbledonu

Novak Đoković
Foto: Pixsell
Novak Đoković

Britanski The Telegraph objavio je da će svaki sudionik dobiti milion i pol dolara, a pobjednik šest miliona, što je čak dvostruko više nego što je prošle godine Carlos Alcaraz zaradio za osvajanje Wimbledona

Prvi teniser svijeta, Novak Đoković, i Španc Rafael Nadal bit će glavni nositelji novog egzibicijskog turnira zakazanog za oktobar u Saudijskoj Arabiji, objavili su organizatori.

Đoković i Nadal, koji zajedno imaju 46 osvojenih grand slam naslova, igrat će na “6 Kings Slamu” uz pobjednika Wimbledona 2023., Španjolca Carlosa Alcaraza, i pobjednika nedavnog Australian Opena, Talijana Jannika Sinnera.

Treći teniser svijeta, Rus Danil Medvedjev, i Danac Holger Rune, sedmi na ATP ljestvici, također će sudjelovati.

Dijele se miloni dolara

Britanski The Telegraph objavio je da će svaki sudionik dobiti milion i pol dolara, a pobjednik šest miliona, što je čak dvostruko više nego što je prošle godine Carlos Alcaraz zaradio za osvajanje Wimbledona.

S obzirom na to da se Saudijska Arabija razmatra kao potencijalni domaćin WTA Mastersa, teniske legende, Chris Evert i Martina Navratilova, prošli su mjesec kritizirale pitanje ljudskih prava u toj zemlji, pozivajući vodstvo WTA da odustane od plana. Borci za zaštitu ljudskih prava optužuju Kraljevstvo da koristi sport za poboljšanje svoje međunarodne slike.

“Nismo pomogli u izgradnji ženskog tenisa kako bi ga Saudijska Arabija iskorištavala”, napisale su Evert i Navratilova u autorskom tekstu objavljenom u Washington Postu.

Zadnja Nadalova sezona

Tuniska teniserka, Ons Jabeur, rekla je da bi “ljudi trebali biti bolje informisani” o toj zaljevskoj zemlji u kojoj su posljednjih godina provedene brojne reforme.

Rafael Nadal, koji je dao naslutiti da bi 2024. mogla biti njegova zadnja sezona u natjecateljskom tenisu, početkom januara imenovan je veleposlanikom Saudijskog teniskog saveza.

Saudijska Arabija, koja se pokušava nametnuti u svijetu sporta, već je domaćin utrka Formule 1, Moto GP-a i Dakar rallyja. Posljednjih mjeseci angažirala je nogometne zvijezde za svoje prvenstvo i trebala bi organizirati nekoliko velikih događaja u godinama koje dolaze, posebice Svjetsko prvenstvo u nogometu 2034.