Ostali sportovi

predsezona

Objavljeno kad će se odigrati prve pripremne utakmice za NBA sezonu

15/11/2020

Pripremne utakmice uoči nove sezone NBA lige bit će igrane u razdoblju od 11. do 19. decembra, objavio je internetski portal The Athletic

Nekoliko dana prije obznanjeno je da će nova sezona započeti 22. decembra, što će omogućiti odigravanje utakmica u tradicionalnom božićnom programu. Još uvijek nije obznanjen kalendar utakmica osnovnog dijela sezone, koja je skraćena na 72 umjesto uobičajene 82 utakmice.

Klubovi će moći odlučiti hoće li igrati tri ili četiri pripremne utakmice, a svaka ekipa ima obvezu odigrati barem jedan dvoboj u dvorani u kojoj će igrati domaće utakmice u sezoni. Momčadi mogu početi s radom u kampovima za trening od 1. decembra.

U srijedu 18. novembra će biti održan NBA draft, a od 22. novembra će klubovi moći angažovati slobodne igrače. Trenutno je na snazi zabrana na razmjenu igrača, ali ta bi opcija pribavljanja pojačanja mogla ponovno biti otvorena od ponedjeljka.

Još uvijek nije poznato hoće li gledatelji moći prisustvovati utakmicama, ali aktuelni prvaci Los Angeles Lakersi su odlučili da na početku sezone neće puštati navijače na tribine Staples Centera.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.