Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obradović na klupi Fenerbahce Ulkera još dvije godine

zeljko_obradovic

Jedan od najboljih košarkaških trenera današnjice Željko Obradović postigao je dogovor sa Upravom Fenerbahce Ulkera i u Istanbulu će ostati još najmanje dvije godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz turskog Fenerbahcea je saopćeno da se predsjednik kluba Aziz Yildirim sastao sa Obradovićem i postigao dogovor o produženju ugovora za naredne dvije sezone.

„Postignut je dogovor da naš uspješni trener ostane na klupi tima do kraja sezone 201672017. godine. Želimo sreću i uspjeh ekipi sa Obradovićem na čelu“, navodi se u saopćenju kluba.

Iskusni srbijanski 55-godišnjki trener je u dosadašnjoj klupskoj karijeri od 1991. godine vodio beogradski Partizan, španske velikane Huventud i Real Madrid, italijanski Beneton Trevizo, grčki Panathinaikos, a u Fenerbahce je stigao 2013. godine. Bio je i selektor reprezentacije SR Jugosavije.

Jedini je u svijetu osvajao zlatne medalje na šampionatima svijeta i kao igrač i kao trener. Sa Partizanom je 1992. osvojio Kup šampiona Evrope, a isto je ponovio 1994. sa španskim Huventudom, sa Real Madridom 1995. i pet puta sa Panathinaikosom (2000., 2002., 2007., 2009. i 2011.).

Uvršten je u društvo 50 velikana koji su najviše doprinijeli razvoju Eurolige kao elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu.