Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Obradović uoči Final Foura u Beogradu: Svaka ekipa ima 25 posto šansi

zeljko-obradovic

Trener Fenerbahčea Željko Obradović je uoči Final Foura Eurolige 2018., koji se održava od 18. do 20. maja u Beogradu, izjavio da mnogi njegovu ekipu vide kao favorita, napominjući ipak da svaka ekipa ima jednake šanse, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nas smatraju favoritima. Uvijek je neko favorit ali ovdje svaka ekipa ima 25 posto šansi. Žalgiris je vrlo kvalitetna i dobra ekipa. Imaju odličnog trenera. Bit će teška utakmica. Neka nas navijači podržavaju kao i uvijek. Oni će biti naša pokretačka snaga”, rekao je Obradović.

Kapiten Fenerbahčea Melih Mahmutoglu je istakao da nije važno što mnogi Fener smatraju favoritom.

“Na terenu moramo pokazati da smo favoriti. Kao prošlogodišnji prvaci ovdje smo stigli sa samopouzdanjem ali važno je da i ove godine osvojimo titulu. Žalgiris je opasna ekipa koju sigurno moramo poštovati. Nadam se da ćemo zajedno s našim navijačima izboriti plasman u finale. Spremni smo da se borimo do posljednje sekunde meča”, kazao je Mahmutoglu.

Fenerbahče u petak od 18 sati igra protiv Žalgirisa u prvom polufinalnom meču, dok se u drugoj utakmici od 21 sat sastaju Real Madrid i CSKA Moskva.