Ostali sportovi

Dragan Ivanović

Od korone umro legendarni jugoslovenski košarkaš i brat bivšeg selektora BiH

19/11/2021

Dragan Ivanović bio je legendarni košarkaš Budućnosti iz Podgorice te njen ponajbolji igrač tokom 80-tih godina prošlog stoljeća, a ujedno je duže od deset godina bio kapiten te ekipe

U 66. godini života, od posljedica zaraze koronavirusom, preminuo je nekadašnji crnogorski i jugoslovenski košarkaš Dragan Ivanović, javljaju tamošnji mediji.

Dragan Ivanović bio je legendarni košarkaš Budućnosti iz Podgorice te njen ponajbolji igrač tokom 80-tih godina prošlog stoljeća, a ujedno je duže od deset godina bio kapiten te ekipe.

Nakon igračke posvetio se trenerskoj karijeri te je, između ostaloga, radio u mlađim kategorijama Budućnosti, vodio je i žensku ekipu Budućnosti, a najduže je boravio na poziciji trenera Morače.

Podsjetimo i kako je Dragan brat dvije godine mlađeg Duška Ivanovića koji je nakon igranja u Budućnosti (od 1980. do 1987.) veliku karijeru ostvario u Jugoplastici (od 1987. do 1990.), a potom je s velikim uspjehom trenirao brojne evropske klubove. Rprezentaciju BiH je vodio na Eurobasketu 2015. godine.

Posljednji posao obavljao je u španskoj Baskoniji gdje ga je prije nekoliko dana na toj poziciji zamijenio hrvatski trener Neven Spahija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.