Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Washington

Odavno nije odigrana luđa NBA završnica: Brooklyn vodio 5 razlike 12 sekundi do kraja pa izgubio

Brooklyn je nakon ubačaja slobodnih bacanja Kyriea Irvinga na 12 sekundi prije kraja imao prednost od pet poena (141:146) i – izgubio. Kako?

U američkoj prijestolnici odigrana je sinoć jedna od najluđih završnica u historiji NBA lige. Brooklyn Netsi izgubili su nemoguće od domaćih Washington Wizardsa.

Gosti iz Njujorka najvećim dijelom susreta imali su vodstvo (u prvoj četvrtini i 18 poena razlike). Ipak, Wizardsi su uspjeli održati priključak, da bi posljednji trenuci utakmice ponudili neviđenu dramu.

Brooklyn je nakon ubačaja slobodnih bacanja Kyriea Irvinga na 12 sekundi prije kraja imao prednost od pet poena (141:146) i – izgubio. Kako?


Prvo je Bradley Beal ubacio trojku iz trka za 144:146, da bi Joe Harris zatim napravio glupost i dodao loptu pravo u ruke Garrisonu Matthewsu, ovaj je proslijedio brzo Russellu Westbrooku, koji pogađa trojku za preokret. 147:146!

Zatim je Cabbarot-Luwawu promašio u zadnjem napadu Netsa, a Beal s linije penala postavio konačnih 149:147. Serija Washingtona od 8-0 u zadnjih osam sekundi!

Ujedno je ovo bila druga najefikasnija NBA utakmica u zadnjih 25 godina, a da nisu igrani produžeci.

Fantastičnu predstavu pružio je Westbrook, najbolju od dolaska u Wizardse. Upisao je 41 poen i 10 skokova. Beal je dodao 37 poena.

Kod Brooklyna su najefikasniji bili Kevin Durant (37) i Joe Harris (30).

nba