Odbojkašica Amela Hadžić 18 sezona na parketu

amela_hadzic_smec_lukavac (1)

– Iako odbojka u Lukavcu ima duboke korijene, nedavni plasman ŽOK Smeč u Premijer ligu BiH ocijenjen je povijesnim za taj klub i lukavački, pa i sport u Tuzlanskom kantonu.

Lukavčanke su u Superligi FBiH i u play-offu nanizale svih 18 pobjeda, a jedna od najzaslužnijih za veliki uspjeh bez sumnje je iskusna blokerica Amela Hadžić.

– Od početka sezone cilj nam je bio Premijer liga i ispunili smo ga. Ostvarili smo sve pobjede što se ne dešava često. Mislim da smo prvi klub koji je prvenstvo okončao sa maksimalnim učinkom što, ujedno, potvrđuje da smo potpuno zasluženo izborile plasman u elitu bh. odbojke – kaže Amela Hadžić u razgovoru za Fenu.

Presretna je što je Smeč postigao ovakav rezultat, a njoj osobno puno znači iz više razloga.

– Broj 18 mi je zaista sretan, jer je ovo moja 18. sezona na odbojkaškim parketima i okončana je s 18 pobjeda – raduje se iskusna odbojkašica, bez sumnje jedna s najdužim igračkim stažom u bh. odbojci, a još nije rekla „adio“ ovom sportu.

Prvu sezonu odigrala je davne 2000. godine za ekipu Gračanice. Već naredne prešla je u “Pink Point” iz Živinica, da bi sada već kao odbojkašica „na glasu“ 2006. godine prešla u tuzlansku Jelovicu, ekipu koja se te godine okitila „duplom krunom“.

– U Jelovici sam igrala pet sezona, a nakon toga jednu godinu branila sam boje slovenačke ekipe Calcit iz Kamnika. Potom sam se vratila, igrala sezonu za Kulu Gradačac, a nakon toga četiri sezone provela sam u tuzlanskoj Slobodi, da bi prošlu okončala trojumfalno u Lukavcu – navela je.

Ističe zasluge za uspjeh trenera Saida Hasanbegovića koji je ekipu posložio po principu mladosti i iskustva.

– To je obično dobitna kombinacija u sportu, a zasluge za uspjehe pripadaju svim igračicama koje su tokom sezone branile boje Smeča – zaključila je Amela Hadžić.

Osim nje, za Smeč su u najboljoj sezoni nastupale: Amra Džambić (libero), Lejla Softić, Edina Selimović, Zerina Suljić, Nejra Mačak, Lea Vujadinović, Džana Karić, Merima Tokić, Almina Turkić, Melika Dautović i Elma Fetić (libero).