Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Od 28. maja do 3. juna

Odbojkašice BiH očekuje Srebrna liga: Cilj Final Four u Sloveniji

press odbojka bih (1)

Armin Dervišević, prvi saradnik selektora Stevana Ljubičića, optimista je pred turnir Srebrne lige u Zenici

Poslije historijskog plasmana ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropsko prvenstvo sve oči su uprte u Beograd gdje će se sutra uvečer održati žrijeb grupa za smotru najboljih odbojkašica Starog kontinenta, javlja Anadolu Agency (AA).

U međuvremenu, od 28. maja do 3. juna ove godine odbojkaška reprezentacija BiH učestvuje na turniru Srebrne lige koja će se igrati u Zenici, a protivnice su im reprezentacije Portugala, Estonije i Latvije.

Predsjednik Odbojkaško saveza BiH (OS BiH) BiH Alija Fatić na konferenciji za medije u Tuzli izjavio je kako je ponosan na djevojke koje su ispisale zlatne stranice bh. odbojke plasmanom na Evropsko prvenstvo.

“Dalje nastaviti raditi samo ovako, imamo sada Srebrnu ligu i onda odlazak na Evropsko prvenstvo. Srebrnu liga će nam izuzetno doći dobro za pripreme reprezentacije. Igramo šest utakmica u Zenici i nadam se prolasku na Final Four u Sloveniji gdje ćemo imati još dvije utakmice i otprilike to su te pripreme za Evropsko prvenstvo”, kaže Fatić.

Sklapanje rostera uslijedilo je mnogo prije kvalifikacija, a otežavajuća okolnost je bila ta što su reprezentativke u kvalifikacije krenule bez priprema.

“Jako sam presretna što sam sa ovim curama trenirala. Od njih sam jako puno naučila i nadam se svom daljem napretku. Trenutno igram za Igman Ilidža”, kaže Ela Klopić, reprezentativka BiH.

Armin Dervišević, prvi saradnik selektora Stevana Ljubičića, optimista je pred turnir Srebrne lige u Zenici.

“Srebrnu ligu pred nama ćemo maksimalno iskoristiti za pripreme za to Evropsko prvenstvo. Naravno, cilj nam je da se plasiramo na Final Four koji će se odigrati u Sloveniji i da se, ako nam se ukaže prilika, plasiramo i u Zlatnu ligu, što da ne”, kaže on.

Na kraju se predsjednik OS BiH dotakao i muške seniorske reprezentacije BiH koja je imala priliku za plasman na Evropsko prvenstvo na turniru u Makedoniji.

“Mislim da se ne bi mogli plasirati, treba biti realan. Prvo trebate da znate da se od 47 pozvanih igrača samo 12 odazvalo. Žalosno je da neko ne želi da obuče dres svoje države”, zaključio je Fatić.