Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odbojkašice BiH poražene od Španije

odbojkasice-bih

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od selekcije Španije s 3:2 u setovima u trećem meču turnira druge runde kvalifikacija za FIVB svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Prvog dana takmičenja najbolje odbojkašice BiH su poražene od selekcije Italije, a jučer su bile bolje od Latvije. Danas su vodile ravnopravnu borbu sa Španjolkama, koje su u finišu meča odigrale bolje i upisale pobjedu rezultatom 22:25,25:20, 20:25, 25:23, 15:10.

Bh. tim sutra se sastaje s Belgijom (20 sati), a posljedni meč igrat će 4. juna protiv Bjelorusije (17.30 sati).

Pobjednici grupa direktno će se plasirati na svjetsko prvenstvo, dok će šest drugoplasiranih reprezentacija nastaviti kvalifikacije u trećoj rundi, koje će se igrati od 22. do 27. augusta.

BiH je današnjim porazom ostala na teoretskim šansama da izbori drugo mjesto u grupi koje vodi u treću rundu kvalifikacija.

Da bi to ostvarile, bh. odbojkašice sutra morju pobijediti favorizovanu selekciju Belgije, koja nakon tri utakmice ima stopostotan učinak, a zatim u posljednjem kolu savladati Bjelorusiju i nadati se pobjedi Italije protiv Belgije.

Kvalifikacioni turnir se igra u belgijskom Kortrijku.