Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ep u odbojci

Odbojkašice BiH večeras protiv Hrvatske: “Dat ćemo svoj maksimum. Idemo po pobjedu”

odbojkasice bih
Foto: CEV

Susret sa Hrvatskom na rasporedu je u 18 sati, nakon čega za odbojkašice BiH slijede dva dana pauze i selidba iz Monze u Torino gdje se nastavlja takmičenje u ovoj grupi

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra treći meč na Evropskom prvenstvu, a sastat će se sa selekcijom Hrvatske.

Nakon dva kola izabranice selektora Stevana Ljubičića imaju polovičan učinak. U prvom kolu slavile su protiv Švicarske, dok su sinoć poražene od Bugarske, koja je trenutno na prvom mjestu s maksimalnim učinkom.

Naredni protivnik odbojkašicama BiH je selekcija Hrvatske, koja nakon dva kola ima dva poraza. Bit će ovo prilika bh. odbojkašicama BiH da eventualnom pobjedom otvore put ka plasmanu u osminu finala.

– Idemo po pobjedu, da damo svoj maksimum, da budemo agresivne na svaku loptu i naravno, nadamo se pobjedi jer zato smo i došli ovdje – izjavila je bh. reprezentativka Ajla Paradžik.

Susret sa Hrvatskom na rasporedu je u 18 sati, nakon čega za odbojkašice BiH slijede dva dana pauze i selidba iz Monze u Torino gdje se nastavlja takmičenje u ovoj grupi.