Ostali sportovi

apsolutne prvakinje

Odbojkašice ŽOK Bimal-Jedinstvo 13. put prvak Bosne i Hercegovine

26/04/2019

Pobjedom nad Gackom rezultatom 3:0 u završnici Plej off-a Premijer lige Bosne i Hercegovine brčanske princeze su na domaćem terenu obradovale svoju publiku i priredile pravo uživanje za ljubitelje ovog sporta

Odbojkašice ŽOK “Bimal-Jedinstvo“ uspješno su savladale ekipu iz Gacka, osvojivši 13. put zaredom šampionsku titulu Bosne i Hercegovine, čime su još jednom dokazale da su apsolutne prvakinje, javlja Anadolu Agency (AA).

Pobjedom nad Gackom rezultatom 3:0 u završnici Plej off-a Premijer lige Bosne i Hercegovine brčanske princeze su na domaćem terenu obradovale svoju publiku i priredile pravo uživanje za ljubitelje ovog sporta.

Za seniorsku ekipu ŽOK „Bimal-Jedinstva“ ovo je 13. titula šampiona Bosne i Hercegovine, pored osvojene 4 šampionske titule Republike Srpske, 17 titula šampiona Kupa RS-a i 11 titula Kupa Bosne i Hercegovine.

Klub “Bimal-Jedinstvo“ jednako je uspješan u svim takmičenjima, tako su pionirke 6 puta šampionke Republike Srpske i 4 puta šampionke Bosne i Hercegovine, dok su juniorke 9 puta šampionke Republike Srpske i 9 puta šampionke Bosne i Hercegovine i prvakinje finalnog turnira Republike Srpske s najboljom igračicom turnira Ivanom Radović.

Kadetkinje ŽOK „Bimal-Jedinstva“ osvojile su 12 titula šampiona Republike Srpske i 7 titula šampiona Bosne i Hercegovine, prvakinje su finalnog turnira Republike Srpske sa najboljom igračicom turnira Irenom Vukoje te su prvakinje 3. omladinskog kupa za odbojkašice u Kaknju “Odbojkaške nade 2019”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.