Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odličan nastup Emine Hadžiahmetović na turniru u Budimpešti

emina_hadziahmetovic

Bosanskohercegovačka stonoteniserka Emina Hadžiahmetović ostvarila je tri pobjede na početku ITTF turnira “Hungarion Open Major Series”, koji se održava u Budimpešti od 20. do 24. januara.

Bh. reprezentativka nastupa u konkurencijama seniorki i seniorki do 21 godina. U konkurenciji U21 seniorki izborila je prvo mjesto pobijedivši igračice iz Mađarske i Srbije rezultatom 3:0, dok je u konkurenciji seniorki odigrala jedan meč, te savladala predstavnicu Bjelorusije s 4:1.

Eminina sestra i trenerica Amela Hadžiahmetović – Mujezinović zadovoljna je nastupom bh. reprezentativke, te naglašava da Emini svaka pobjeda mnogo znači za plasman na olimpijskoj rang listi i borbi za plasman na olimpijadu u Rio de Janeiru ove godine.

“Emini će svaka pobjeda donijeti nove bodove za rang listu. Na olimpijskoj listi koja je prvi put izašla u januaru Emina zauzima 87. mjesto, a 64 igračice će otputovati u Brazil. Emina će do olimpijade učestvovati na još četiri međunarodna turnira na kojima će pokušati osvojiti bodove. Njen trenutni plasman je odličan, a svaka pobjeda na turnirima nam mnogo znači”, izjavila je Feni Hadžiahmetović – Mujezinović.

Na turniru u Budimpešti učestvuje i bh. stonoteniserka Ivona Baškarad, koja je s dva poraza završila nastup u pojedinačnoj konkurenciji, a nastupit će još u konkurenciji parova zajedno s Eminm Hadžiahmetović.