Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tokio

Odluka o gledaocima na Olimpijadi će biti donesena pred sam početak igara

olimpijada – tokio

Očekivali smo da u martu ili aprilu donesemo odluku o prisustvu ograničenog broja gledalaca i dolasku stranih navijača, ali ćemo tu odluku odložiti po posljednjeg časa uoči samih igara, kazao je čelnik Organizacionog odbora Mori

Predsjednik Organizacionog odbora Ljetnih olimpijskih igara u Tokiju Mori Yoshiro izjavio je da će odluka o prisustvu gledalaca i dolasku strane publike na takmičenja biti donesena pred sami početak predstojećih igara, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mori je u intervjuu za televiziju BS Fuji kazao da organizatori Olimpijskih igara pomno prate epidemiološku situaciju u Japanu i da će to činiti i u narednom periodu.

“Očekivali smo da u martu ili aprilu donesemo odluku o prisustvu ograničenog broja gledalaca i dolasku stranih navijača, ali ćemo tu odluku odložiti po posljednjeg časa uoči samih igara“, kazao je Mori.

Ističući kako odluka o prisustvu publike na takmičenjima u jeku pandemije COVID-19 nije lagana, Mori je kazao da ona nosi veliku međunarodnu odgovornost.

Otvaranje Ljetne olimpijade u Tokiju najavljeno je za 24. juli i sportska smotra bi trebala trajati do 9. augusta. Riječ je o olimpijadi koja je trebala biti održana prošle godine ali je odgođena zbog pandemije.