tokio 2020

Određen termin borbe za medalju: Husić protiv Uzbekistanca u polufinalu

nedzad husic 22 (1)

U slučaju eventualnog poraza, naš reprezentativac će se boriti za bronzu. Trijumf mu donosi plasman u finale, dakle obračun za zlato

Nedžad Husić je ime 19-godišnje senzacije iz naše zemlje. Reprezentativac BiH u taekwondou ostvario je rano jutros po našem vremenu najbolji rezultat naše zemlje na Olimpijskim igrama. U historiji!

Nakon trijumfa nad Ricardom Suzukijem, u četvrtfinalu kategorije do 68 kilograma savladao i Egipćanina Abdelrahmana Waela Mahmouda Abowa. Tako se plasirao u polufinale, odnosno direktnu borbu za medalju u Tokiju.

Naredni rival Nedžada Husića bit će Uzbekistanac Ulugbek Rashitov, koji je u četvrtfinalu pobijedio Iranca Mirhashem Hosseinija.

U slučaju eventualnog poraza, naš reprezentativac će se boriti za bronzu. Trijumf mu donosi plasman u finale, dakle obračun za zlato.

Već je određen i termin polufinala. Husić će se boriti danas u 9.45 sati, po našem vremenu. Osiguran je direktan televizijski prenos na BHT1, javlja scsport.ba.

Inače, Nedžad je višestruki prvak BiH, a nedavno je na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj osvojio srebro. Član je Taekwondo klub Novi Grad iz Sarajeva.