Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ŠK Patriotska liga

Održan prestižni šahovski turnir u Mostaru

sah – mostar

Učešće na turniru uzelo je ukupno 60 šahista. Uz turnir nije izostalo ni višesatno druženje

U sklopu Međunarodnog sajma Dani trešnje odigran je internacionalni turnir u organizaciji Šahovskog kluba Patriotske lige Mostar.

Uz brojne goste i prijatelje iz Sarajeva, Hadžića, Zenice, Tuzle, Goražda, odazvala su se i boračka udruženja Klis, rehabilitaciono sportsko udruženje iz Zenice – Baton, udruženje Patriotske lige iz Čapljine, zatim Nevesinja, Gacka, Jablanice, Mostar – Jugoistoka, Sjevera, Starog grada, kao i Udruženje Djeca rata, boraca i Šehida Patriotske lige.

Cilj turnira bio je i okupiti mlade, te nastojati utjecati na njihov dalji životni put, odnosno odvratiti ih od najvećeg poroka današnjice – droge.

Učešće na turniru uzelo je ukupno 60 šahista. Uz turnir nije izostalo ni višesatno druženje.

Najstariji igrač darovan je poklonom od strane najmlađeg šahiste. Nagrađeni su pobjednici u konkurenciji seniora, veterana, kadeta, kao i najbolja šahistkinja.

Prvo mjesto osvojio je Muamer Mrndžić, drugo Atif Dumpor, treće Vitomir Arapović, četvrto Muris Konjičanin, peto Srđan Zlobec, a šesto Halim Hutinović.

Najuspješniji mladi šahisti bili su Dario Sesar i Emir Lizde, dok je najbolji veteran Božidar Šimunović. Amina Brajević je najuspješnija šahistkinja.

Predsjednik Patriotske lige Mostar Muhamed Taslidža zahvalio je svim učesnicima, direktoru Sajma Salemu Bubalu, kao i svima koji su na bilo koji način dali doprinos prilikom organizacije turnira.