Ostali sportovi

online sjednica

Održana konstituirajuća sjednica žirija 20. Izbora najboljeg sportiste BiH

02/11/2020

U radu žirija su kao i ranijih godina uključeni predstavnici medija u BiH, članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, te predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH

Konstituirajućom sjednicom, održanom online zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa korona, ozvaničen je početak rada ovogodišnjeg žirija jubilarnog 20. Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u tradicionalnoj organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio televizije BiH.

Žirijem ove godine predsjedava proslavljeno ime bh., ex-jugoslovenske, evropske i svjetske košarke Slađana Golić. Iako su organizatori i članovi žirija primorani raditi u specifičnim uslovima, već sa prve sjednice poslana je jednoglasna i snažna poruka da ni ove godine neće biti odstupanja u profesionalnom i odgovornom pristupu u načinu izbora najboljih pojedinaca i sportskih kolektiva u našoj zemlji.

– Svi vrlo dobro znamo s kakvim se okolnostima susrećemo na globalnom nivou. Posao u žiriju nam je zbog toga ove godine otežan, ali to nas ne amnestira da izaberemo isključivo one najbolje i najzaslužnije. Prepoznaćemo kvalitet. Naši sportisti su u godini na izmaku ostali uskraćeni za neka velika takmičenja, ali su ipak vrhunski rezultati postizani i naša je obaveza da ih kao članovi žirija najrelavantnijeg izbora ovakve vrste u BiH nagradimo. Velika je čast učestvovati u jednom ovako značajnom projektu – poručila je Slađana Golić, predsjednica žirija.

U radu žirija su kao i ranijih godina uključeni predstavnici medija u BiH, članovi Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, te predstavnik Ministarstva civilnih poslova BiH.

– Olimpijski komitet BiH je i ove godine ponosni partner ove značajne manifestacije za bh. sport. Ne sumnjamo da ćemo i u ovim izmjenjenim uvjetima odraditi dobar posao – poručio je Marijan Kvesić, potpredsjednik OK BiH.

Nagrade će biti dodjeljene u 12 kategorija: najbolji sportista, najbolja sportiskinja, najbolja ekipa, najbolji trener, nagrada publike, najperspektivniji sportista, najperspektivnija sportistkinja, nagrada za fair – play, nagrada za razvoj sporta u BiH, životno dijelo, najbolji sportista u sportu za invalide i najbolja ekipa u sportu za invalide.

Proglašenje najboljih biće obavljeno na 14. decembra sa početkom u 20 sati. Sve sjednice žirija biće održane online. Druga sjednica na kojoj će biti usvojene šire liste nominovanih u svim konkurencijama zakazana je za 9. novembar.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.