Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održana osnivačka skupština KK Jablanica

kosarka lopta

Osnivačka skupština novog Košarkaškog kluba Jablanica, na kojoj je izabravno rukovodstvo toga kluba, održana je u subotu navečer, saopćeno je iz tog kluba.

Na skupštini je prisusutvovalo oko 70 ljubitelja košarke, među kojima su bili i stari igrači, koji su svojim prisutvom dali podršku novom košarkaškom klubu.

Na spomenutoj skupštini, biralo se rukovodstvo, a za predsjednika skupštine, jednoglasnom odlukom izabran je Edin Kovačević, dugogodišnji igrač i trener KK Turbina. Pored spomenutog, također jednoglasnom odlukom, za predsjednika toga kluba izabran je Semir Ovnović.

– Smatramo da su mladi ljudi, koji žele doprinijeti kako bi se košarka u Jablanici podigla na jedan veći nivo, te kako bi Jablanica nastavila praviti igrače svjetske klase, koji će u budućnosti promovisati i biti ambasador sporta općine Jablanica, sigurno najbolji izbor, stoji u saopćenju.

Između ostaloga, na skupštini je izabran i upravni odbor, koji se sastavljen od bivših igrača i trenera.

-Kako bi u budućnosti, na lakši način došli do finansiranja kluba, u odbor su izabrani ljudi iz privrednog sektora u Jablanici. Također su izabrani sekretar, nadzorni odbor te disciplinska komisija, istaknuto je u sapćenju.

Predsjednik skupštine poručio je kako će težiti ka ispunjavanju svih ciljeva koji su postavili, te kako će u skorijoj budućnosti KK Jablanica biti prepoznata po dobrim rezultatima.