Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održane Sportske igre mladih u Zvorniku, Srebrenici, Bratuncu i Visokom

sportske_igre_mladih_4

Najljepša sportska priča u BiH, osme BH Telecom Sportske igre mladih su u prethodnom periodu posjetile Zvornik, Srebrenicu, Bratunac i Visoko, gdje su se djevojčice i dječaci imali priliku takmičiti u deset različitih sportova.

Učesnici Igara u Zvorniku pokazali su veliko interesovanje za Plazma CUP takmičenje u odbojci, a plasman na finalno takmičenje Igara u Sarajevu, koje će se održati u augustu, omogućila je ekipa „Jedinstvo“ koju je predvodio kapiten Vladimir Samardžić. Specijalni partner Igara je i ove godine Olimpijski komitet BiH, a u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH, i uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine širom BiH promoviraju projekat ‘Fer igra za fer djetinjstvo’ što mališani na terenima i pokazuju.

Sretni zbog novog Igrališta koje su uz pomoć Fondacije najboljeg bh. golmana te prijatelja Igara Asmira Begovića renovirali, Srebreničani su bili presretni da igralište bude zvanično otvoreno upravo održavanjem Sportskih igara mladih u ovom gradu. Iako Asmir Begović nije bio u mogućnosti doputovati u Srebrenicu, svim prisutnim se obratio putem video poruke.

„Čestitam svima na ovom projektu i želim vam da uživate u novom igralištu. Čast mi je da sam kroz fondaciju uspio pomoći pravljenju novog mjesta za djecu, društva, udruženja i klubove da uživaju u sportskim aktivnostima i zajedno promovišu zdrav način života“ istakao je Asmir Begović. Igre u Srebrenici su otvorene Bingo CUP-om u igri između dvije vatre, gdje su se najmlađi učesnici borili za titulu najboljih, a zlatnu medalju je ovaj put osvojila ekipa „Srebrenica“ na čelu sa kapitenom Lukom Mitrovićem.

„Presretni smo zbog pobjede i nadamo se da ćemo i sljedeće godine pobijediti i dobiti još jednu zlatnu medalju“ izjavio je kapiten ekipe „Srebrenica“, Luka Mitrović.

Nakon Srebrenice, Igre su održane i u Bratuncu gdje je posebnu pažnju prisutnih privukla finalna utakmica u okviru Poli CUP-a, takmičenja u nogometu za kategoriju 2007. godište i mlađi. U teškoj finalnoj utakmici između FK Drina iz Ljubovije te Fudbalskog kluba Bratstvo, plasman na finalno takmičenje Igara u Sarajevu te priliku da odmjere snage sa mališanima iz drugih bh. gradova, dobila je gostujuća ekipa FK Drina Ljubovija. Ovaj put su gosti iz Ljubovije imali više sreće i kada je ženska košarka u pitanju, pa je i ekipa pod nazivom „Ljubovija“ uspjela rezervisati svoje mjesto za finalno takmičenje Igara.

„Svake godine učestvujemo na Igrama i volimo doći u Sarajevo. Pobjeda na Kinder plus Sport CUP-u nam mnogo znači jer ćemo i ove godine imati priliku da se družimo sa našim prijateljima na finalu ali i da upoznamo neko novo društvo“ istakla je Tamara Janković.

Igrama u Visokom su se posebno obradovali fudbaleri koji su pokazali zavidno nogometno umijeće u okviru Coca-Cola CUP-a, takmičenja u nogometu za kategoriju 2003. godište i mlađi, a plasman na Veliko finale su omogućili dječaci iz ekipe „Crni labud“. Takmičenja u ovom gradu su nastavljena Gorenje CUP-om, takmičenjem u rukometu, a očekivano najbolje su bile ekipe RK Bosna Visoko u obje konkurencije.

Sportske igre mladih nastavljaju širiti dobro raspoloženje i zabavu širom BiH, a naredni gradovi domaćini Igara su Zavidovići, Konjic, Jablanica i Doboj. Svi koji žele učestvovati u najljepšoj sportskoj priči u BIH mogu se prijaviti na stranici www.igremladih.ba ili na broj telefona 033/711-930.