Ostali sportovi

Reakcije

Oglasili se iz RK Gračanica povodom tuče na utakmici protiv Izviđača

16/02/2020

Premda je njegova igra uvijek bila odvažna, hrabra, muška i bespoštedna, ovakva vrsta incidenata nikad mu nije bila svojstven

Povodom incidenta koji se dogodio u finšu revanš utakmice četvrtfinala Kup-a BiH između RK Gračanica i RK Izviđač Ljubuški oglasili su se iz Uprave kluba RK Gračanica:

“Izražavamo duboko žaljenje zbog incidenta i nesportskog poteza našeg igrača Adnana Tufekčića, koji je u opštem metežu i naguravanju igrača, udario suparničkog igrača Stjepana Jozinovića.

Adnan Tufekčić, oduvijek je važio za beskompromisnog borca koji je uvijek davao 100 posto svojih mogućnosti.

Svojim požrtvovanjem i odnosom prema klupskom dresu zaslužio je i nosio kapitensku traku.

Premda je njegova igra uvijek bila odvažna, hrabra, muška i bespoštedna, ovakva vrsta incidenata nikad mu nije bila svojstvena.

U narednom periodu nakon što se sagledaju svi uzroci i aspekti predmetnog incidenta, prikupe dodatne izjave svih aktera, te u skladu sa izrečenim sankcijama od strane Komesara takmičenja i Uprava kluba će zauzeti svoj konačni stav po ovom pitanju.

Takođe, Uprava kluba se ograđuje od nedoličnog i nesportskog skandiranja, od strane jednog dijela gledališta, koje apsolutno nije svojstveno gračaničkoj publici.

Gračanička publika uvijek je aplauzom ispraćala sve ekipe koje su to svojom igrom, ali i ponašanjem zasluživale bez obzira na ishod utakmice. Nadamo se da se ovako nemile scene nikad više neće ponoviti ni u našoj, a niti u sportskim dvoranama širom Bosne i Hercegovine, stoji u saopćenju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.