Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tenis

Oglasio i Nick Kyrgios, najveći kritičar Novaka Đokovića

kyrgios 22 instagram

Iako se mjesecima, pa i godinama, učestalo verbalno iživljavao na Đokoviću, kontroverzni Australac je, vidjevši kako izgleda kada se tako ponaša svjetska javnost, zapravo stao u njegovu odbranu

U poplavi reakcija na situaciju Novaka Đokovića u Australiji mnogi su s nestrpljenjem iščekivali što reći ima Nick Kyrgios, zločesti dečko svjetskog tenisa, koji je koristio svaku priliku da kritizira srpskog kolegu zbog njegova ponašanja i uvjerenja.

Australac se konačno oglasio, ali u drukčijim tonovima od očekivanih. Iako je ustvrdio da je Đoković sam kriv za svoju situaciju jer se nije vakcinisao, prave je kritike uputio – čovječanstvu.

“Definitivno vjerujem u poduzimanje mjera, vakcinisao sam se zbog drugih i zbog zdravlja svoje majke. Ali način na koji se bavimo Novakovom situacijom je loš, jako loš. Svi ti memovi, naslovi… On je jedan od naših najvećih šampiona, ali, na kraju, i on je samo čovjek. Morate biti bolji”, napisao je Kyrgios.

Iako se mjesecima, pa i godinama, učestalo verbalno iživljavao na Đokoviću, kontroverzni Australac je, vidjevši kako izgleda kada se tako ponaša svjetska javnost, zapravo stao u njegovu odbranu.