Ostali sportovi

igrač Portlanda

Oglasio se Nurkić: Neki su objavili kako je moje igranje za reprezentaciju upitno

23/10/2020

Utakmice se igraju od 23. novembra do 1. decembra, a olakšavajuća okolnost za naš tim je što će se nastavak kvalifikacija u našoj grupi kompletan igrati u Sarajevu.

Jusuf Nurkić, igrač Portland Trail Blazersa, objavio je na Facebooku da njegovi nastupi za reprezentaciju BiH u predstojećim mečevima nisu upitni.

– Obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec dana ljude KSBiH obavijestio da ja želim igrati i da od strane mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno. Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najjače košarkaške lige svijeta – napisao je Nurkić.

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) je odredila destinacije na kojima će se u novembru igrati mečevi kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u košarci pa će se tako “balon” napraviti u Sarajevu, Ljubljani, Valenciji, Talinu, Vilnusu, Istanbulu, Espou i Pau.

Utakmice se igraju od 23. novembra do 1. decembra, a olakšavajuća okolnost za naš tim je što će se nastavak kvalifikacija u našoj grupi kompletan igrati u Sarajevu.

Obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u prestojecem ciklusu kvalifikacija…

Gepostet von Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 am Freitag, 23. Oktober 2020

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.