Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

OKBiH početkom juna organizira manifestaciju “Olimpijski dan”

fazlagic

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine 2. juna na stadionu Atletskog kluba Sarajevo organizira proslavu “Olimpijskog dana”.

Sportska manifestacija, koja se treći put održava u Sarajevu, okupit će više stotina učesnika koji će zajedno trčati dionicu dužine 2.000 m.

U obilježavanju “Olimpijskog dana” učestvovat će bosanskohercegovački vrhunski sportisti i olimpijci, te učenici osnovnih i srednjih škola te studenti.

Cilj obilježavanja “Olimpijskog dana” je promocija olimpijskih vrijednosti, kao što su prijateljstvo, respekt, međusobno razumijevanje i fair play.

– “Olimpijskim danom” želimo da se priključimo svim zemljama u olimpijskoj porodici, koji također, kao i u BiH, organiziraju ovakve događaje. U posljednje dvije decenije ova manifestacija raširila je olimpijske ideale širom planete – kazao je generalni sekretar OKBiH Said Fazlagić.

“Olimpijski dan” se slavi u više od 150 zemalja svijeta u kojima stotine hiljada ljudi učestvuju u sportskim aktivnostima, izložbama, muzičkim događajima i edukativnim seminarima.