ugovor do kraja sezone

OKK Sloboda angažovala Miloša Latkovića

sloboda kk (1)

Latković je sezonu počeo u ukrajinskom Krivbasu, ali je usljed ratnih dejstava morao napustiti tu zemlju i pronaći novi angažman

Omladinski košarkaški klub Sloboda iz Tuzle i 29-godišnji košarkaš Miloš Latković dogovorili su saradnju do kraja sezone.

Latković je sezonu počeo u ukrajinskom Krivbasu, ali je usljed ratnih dejstava morao napustiti tu zemlju i pronaći novi angažman. Izbor je pao na OKK Sloboda, a Tuzlaci su trenutno lideri na tabeli u Ligi Bosne i Hercegovine.

– Iskreno, moram reći da niti jednog trenutka nisam razmišljao kakvu ću odluku donijeti. Sloboda je klub sa tradicijom, odličnim navijačima u Mejdanu, dobra hemija je u timu i odlična sezona do sada. Sve to skupa me čini i izuzetno ponosim što sam postao dio jednog ovakvog kolektiva. Nadam se da ću pomoći timu u ostvarivanju svih zacrtanih ciljevima i da ćemo se zajedno radovati pobjedama do kraja – izjavio je Latković po dolasku u Tuzlu.

Latković je u karijeri igrao za Lovćen, Ulcinj, Mornar, Krivbas… Očekuje se da će za Slobodu debitovati u subotu kada će Tuzlaci u Mejdanu dočekati Mladost iz Mrkonjić Grada u okviru 22. kola Lige Bosne i Hercegovine.