Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

NBA

Oklahoma bolja od Denvera, Boston od Clevelanda

lopta nba unsplash (1)

Denver nije igrao od 17. decembra pošto je utakmica sa Brooklynom odložena jer Netsi nisu imali dovoljan broj igrača zbog korona virusa i povreda

Košarkaši Oklahome pobijedili su protekle noći Denver sa 108:94 i ostvarili treću uzastopnu pobjedu u NBA ligi. Oklahomu je predvodio Shai Gilgeous-Alexander sa 27 poena, 12 asistencija i 11 skokova, što je bio njegov drugi triple-double u karijeri. On je prvi košarkaš Thundera koji je ostvario triple-double učinak u utakmici na domaćem terenu od Rusella Westbrooka u sezoni 2018/2019.

Darius Bazley postigao je 17 poena uz 11 skokova, Luguentz Dort 15, a Jeremiah Robinson i Josh Giddey po 14 poena.

U ekipi Denvera najefikasniji je bio Nikola Jokić sa 13 poena, uz sedam skokova i tri asistencije. Aaron Gordon dodao je 12, a Monte Morris 10 poena.

Trener Denvera Mike Malone rekao je da mu se nije svidjelo kako igraju starteri, pa je odlučio da ih ostavi na klupi u četvrtoj četvrtini.

“Kao trener, vodim računa o tome kada igraš i takmičiš se i igraš na pravi način. Mi to nismo imali u grupi prvotimaca”, naveo je on.

Denver nije igrao od 17. decembra pošto je utakmica sa Brooklynom odložena jer Netsi nisu imali dovoljan broj igrača zbog korona virusa i povreda.

Košarkaši Orlanda pobijedili su Atlantu sa 104:98 i nanijeli joj sedmi uzastopni poraz na domaćem terenu. Franz Wagner bio je najefikasniji u ekipi Orlanda sa 25 poena, Gary Harris postigao je 17, a Robin Lopez 10 poena uz 11 asistencija.

Cameron Reddish bio je najbolji u timu iz Atlante sa 34 poena, a John Collins dodao je 28 poena i 12 skokova.

Košarkaši Bostona pobijedili su Cleveland sa 111:101 i prekinuli niz Cavaliersa od šest pobjeda. Jaylen Brown predvodio je pobjednički tim sa 34 poena, Robert Williams dodao je 21 poen, uz 11 skokova i sedam asistencija, a Jayson Tatum 18 poena, devet skokova i pet asistencija.

U timu Clevelanda nije bilo osmorice igrača, a najefikasniji je bio Darius Garland sa 28 poena. Kevin Love dodao je 18 poena i 12 skokova.

Košarkaši Millwaukeeja prekinuli su niz od dva poraza, pošto su pobijedili Houston sa 126:106. Buckse su predvodili Jrue Holiday sa 24 poena i 10 asistencija i Khris Middleton sa 23 poena i šest asistencija. Jordan Nwora dodao je 18 poena i devet skokova, a DeMarcus Cousins 18 poena i osam skokova.

Četvrtu uzastopnu utakmicu u timu nije bilo Giannisa Antetokounmpoa zbog korona virusa.

Najefikasniji u timu Houstona bio je Christian Wood sa 20 poena i 11 skokova.

Los Angeles Clippersi pobijedili su Sacramento sa 105:89 i prekinuli niz od tri poraza. Eric Bledsoe bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa 19 poena, osam skokova i sedam asistencija. Paul George imao je 17 poena, šest asistencija i pet ukradenih lopti, a sa 17 poena utakmicu je završio i Serge Ibaka.

Tyrese Haliburton bio je najefikasniji u ekipi Sacramenta sa 22 poena i 13 asistencija.

Utakmica Chicaga i Toronta je odložena.

nba