Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oklahoma Thundersi “spržili” aktuelne prvake (VIDEO)

russell-westbrook

Razbijeni i poniženi ostali su aktuelni NBA prvaci i rekorderi po broju pobjeda u regularnoj sezoni u trećoj utakmici finala Zapadne konferencije.

Oklahoma je na domaćem terenu pobijedila Golden State 133:105 i povela 2:1 u seriji. Thunder je u velikoj prednosti jer četvrtu utakmicu u utorak igra također u svojoj dvorani.

Russell Westbrook (30 koševa, 12 asistencija i 8 skokova) te Kevin Durant (33 koša, 3 blokade), predvodili su šuterski i skakački sjajne domaćine, koji su imali čak 50 posto uspješnosti šuta (Durant 10/15, Westbrook 10/19), dok su pod koševima pokupili 14 lopti više od suparnika (52-38).

Thunder je finale Zapada sada učinio borbom za opstanak prvacima i više nema govora o tome da je ovo samo još jedna stepenica koju Warriorsi moraju proći prema obrani naslova, jer Oklahoma ne samo što je razbila najbolju NBA ekipa, nego je pri tome izjednačila rekord broja postignutih koševa.

Tokom utakmice Golden State je bio u rekordnom minusu od 41 koša, a njihov trener Steve Kerr nakon debakla je procijedio: “Dobili smo što smo zaslužili.”

https://www.youtube.com/watch?v=Hi-Q9_htfNg

Ali, Kerr podsjeća da se njegova ekipa već nalazila u sličnoj poziciji, pa ju je trijumfalno preokretala:

“Prošle godine u playoffu smo gubili 1:2 od Memphisa i Clevelanda i oba puta smo bili razbijeni u trećoj utakmici, ali smo se vratili i na kraju pobjeđivali.”

Ako se nada sličnom raspletu ovaj put, na parketu Oklahoma Cityja u utorak će se morati pojaviti neki drugi Stephen Curry.

Ne onaj koji je sinoć zabio “samo” 24 koša uz šut 7-17, nego primjerice onaj iz njegovog prethodnog gostovanja, kada je postigao 46 koševa, izjednačio NBA rekord s 12 trica na utakmici, uključujući onu s centra za pobjedu.