Ostali sportovi

tri utrke

Oko 330 učesnika iz 13 zemalja sutra na trećem Skakavac Trailu

27/09/2019

Budući da je Skakavac Trail pri kraju trkačke sezone, te da je omiljen među trkačima, bit će održano i Prvo prvenstvo BiH u brdskom trčanju

Planinarsko društvo Skakavac, čija je misija uvođenje novih atraktivnih sportskih i rekrativnih sadržaja u prirodi, po treći put organizuje Skakavac Trail koji će biti održan sutra.

Skakavac Trail donosi tri utrke (22km, 37km i 49km) od kojih svaka nosi kvalifikacijske bodove. Osim ovih utrka, po prvi put u Bosni i Hercegovini se organizuje i Canicross, odnosno utrka sa psima. Na ovogodišnjem Skakavac Trailu će učestvovati 330 takmičara iz 13 zemalja i to: Bosne i Hercegovine, Austrije, Hrvatske, Češke republike, Velike Britanije, Libana, Crne Gore, Rusije, Slovenije, Srbije, Švedske, Ukrajine i Sjedinjih Američkih Država.

Atraktivnost utrke se ogleda i u tome da njene staze koje prolaze kroz staru jezgru Grada povezuju sve kulturno-historijske znamenitosti koje su ostavile neizbrisiv trag na svjetsku historiju.

Budući da je Skakavac Trail pri kraju trkačke sezone, te da je omiljen među trkačima, bit će održano i Prvo prvenstvo BiH u brdskom trčanju.

Utrka je po svemu posebna i drugačija, a njeno održavanje i ove godine podržao je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine. Značajnu podršku utrci su dale i Općine Vogošća, Centar te Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Turistička zajednica KS kao i brojne institucije i kompanije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.