Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tri utrke

Oko 330 učesnika iz 13 zemalja sutra na trećem Skakavac Trailu

Skakavac Trail 2019 vizual1

Budući da je Skakavac Trail pri kraju trkačke sezone, te da je omiljen među trkačima, bit će održano i Prvo prvenstvo BiH u brdskom trčanju

Planinarsko društvo Skakavac, čija je misija uvođenje novih atraktivnih sportskih i rekrativnih sadržaja u prirodi, po treći put organizuje Skakavac Trail koji će biti održan sutra.

Skakavac Trail donosi tri utrke (22km, 37km i 49km) od kojih svaka nosi kvalifikacijske bodove. Osim ovih utrka, po prvi put u Bosni i Hercegovini se organizuje i Canicross, odnosno utrka sa psima. Na ovogodišnjem Skakavac Trailu će učestvovati 330 takmičara iz 13 zemalja i to: Bosne i Hercegovine, Austrije, Hrvatske, Češke republike, Velike Britanije, Libana, Crne Gore, Rusije, Slovenije, Srbije, Švedske, Ukrajine i Sjedinjih Američkih Država.

Atraktivnost utrke se ogleda i u tome da njene staze koje prolaze kroz staru jezgru Grada povezuju sve kulturno-historijske znamenitosti koje su ostavile neizbrisiv trag na svjetsku historiju.

Budući da je Skakavac Trail pri kraju trkačke sezone, te da je omiljen među trkačima, bit će održano i Prvo prvenstvo BiH u brdskom trčanju.

Utrka je po svemu posebna i drugačija, a njeno održavanje i ove godine podržao je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine. Značajnu podršku utrci su dale i Općine Vogošća, Centar te Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Turistička zajednica KS kao i brojne institucije i kompanije.