Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Okončan “Karate kup Oslobođenja – Salko Ćurić”

salko.curic (1)

U sarajevskoj Skenderiji danas je uspješno okončan ovogodišnji “Karate kup Oslobođenja – Salko Ćurić”.

Na kupu se takmičilo više od 200 takmičara iz BiH i regije (Crna Gora, Hrvatska i Srbija).

U seniorskoj ženskoj konkurenciji takmičenje je održano u katama. Prvo mjesto osvojila je Biserka Radulović (KK Budućnost, Podgorica), druga je bila Vlatka Kiuk (KK Sljeme, Zagreb), dok su treće mjesto osvojile Aleksandra Petrović (BKS, Beograd) i Katarina Piperin (BKS, Beograd).

Pobjednik seniora u borbama je Anes Čongo (KK Champion, Sarajevo), drugo mjesto zauzeo je Aleksandar Pavić (BKS, Beograd), dok su treće mjesto osvojili Nteros Anastasios (BKS, Beograd) i Aldin Karajlo (KK Blagaj, Blagaj).

Ovogodišnji kup je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Milan Trivić. Ceremonija otvaranja je protekla uz predstavljanje kate Heian Shodan koju su radili svi mladi učesnici u isto vrijeme po instrukcijama trenerice Almase Ćurić.

Donatori Memorijala su Ministarstvo kulture i sporta FBiH, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo, saopćili su organizatori.

Kup se održava svake godine u znak sjećanja na Salku Ćurića, pionira karate sporta u Bosni i Hercegovini, koji je 1992. godine poginuo u odbrani Sarajeva.