Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Viktoria Rebensburg

Olimpijska pobjednica u veleslalomu završila karijeru u 30. godini

Viktoria Rebensburg

Viktoria Rebensburg odlučila završiti karijeru nakon povrede koju je pretrpjela u februaru ove godine

Olimpijska pobjednica u alpskom skijanju Viktoria Rebensburg u utorak je objavila da završava karijeru u 30. godini, rekavši da zbog povrede iz prošle sezone nije u mogućnosti pružati najbolje što može, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemačka skijašica, koja je osvojila zlatnu medalju u veleslalomu na Olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. godine, povrijedila se tokom superveleslalom trke Svjetskog kupa u februaru u Garmisch-Partenkirchenu, dan nakon što je ostvarila jedinu pobjedu u karijeri u spustu, i to pred domaćom publikom.

“Nakon moje povrede u proljeće i treniranja u protekla dva mjeseca na snijegu, shvatila sam da više neću moći dostići svoj apsolutni vrhunski nivo“, napisala je Rebensburg u objavi na Instagramu i dodala:

“Uz sjećanje na moj posljednji takmičarski vikend u Garmischu i pobjedu u spustu, lijep je trenutak da napustim zimsku sportsku scenu.“

Rebensburg je osvojila i bronzanu olimpijsku medalju, a bilo je to u veleslalomu na Olimpijskih igrama u Sochiju 2014. godine. U Svjetskom kupu je podigla tri Mala kristalna globusa u omiljenoj disciplini, veleslalomu. Također, Rebensburg u veleslalomu ima dvije srebrene medalje sa Svjetskog prvenstva 2015. i 2019. godine.

Karijeru je okončala sa 19 trijumfa u Svjetskom kupu, dok se na pobjedničko postolje penjala 49 puta.