Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pandemija

Olimpijske igre u Tokiju mogle bi biti potpuno otkazane

oi

Mori je u razgovoru za japanski sportski list “Nikkan Sports” govorio o mogućnosti da Olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene za sljedeću godine, budu otkazane

Predsjednik organizacijskog odbora Olimpijskih igara u Tokiju Yoshiro Mori izjavio je da bi Olimpijske igre u Tokiju mogle biti otkazane ako pandemija koronavirusa (COVID-19) bude predstavljala prijetnju i sljedeće godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mori je u razgovoru za japanski sportski list “Nikkan Sports” govorio o mogućnosti da Olimpijske igre u Tokiju, koje su odgođene za sljedeću godine, budu otkazane.

Na pitanje da li će se OI odgoditi za 2022. ukoliko virus bude prijetio i u 2021. godini, odgovorio je: “Ne, bit će otkazane u tom slučaju”.

Podsjetivši da su i ranije u prošlosti Olimpijske igre odgađane tokom ratnog perioda, Mori je kazao da je COVID-19 nevidljivi neprijatelj.

“Ako virus bude uspješno kontrolisan, organizovat ćemo naše Olimpijske igre sljedećeg ljeta”, rekao je Mori.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) krajem marta je saopćio da će Olimpijske igre koje su u Tokiju ove godine trebale biti održane od 24. jula do 9. augusta, a koje su prolongirane zbog koronavirusa, biti održane od 23. jula do 8. augusta 2021.