Olimpijski komitet BiH: Vijeće ministara BiH podržat će EYOF 2017

olimpijski-komitet-grubes

Delegacija Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH) predvođena predsjednikom Marijanom Kvesićem, potpredsjednicima Izetom Rađom i Sinišom Kisićem, te generalnim sekretarom Saidom Fazlagićem posjetila je Ministarstvo pravde BiH gdje ih je ugostio ministar Josip Grubeša, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Kvesić je ministra Grubešu upoznao sa projektima, kako je rekao “nebudžetskog OK BiH koji se realiziraju na domaćoj i međunarodnoj sceni te važnosti permanentne komunikacije i saradnje na relaciji Ministarstvo pravde, Ministarstvo civilnih poslova i OK BiH koji su svojim aktivnostima upućeni jedni na druge i moraju tijesno sarađivati za dobrobit vrhunskog sporta i zajednice”.

“Ukazano je na pojedine manjkavosti zakonskih propisa ili nepostojanja određenih zakona na svim predviđenim administrativnim nivoima koji stvaraju realne probleme Ministarstvu pravde, Ministarstvu civilnih poslova i OK BiH u pogledu registracije sportskih strukovnih saveza i kontinuiteta. Predsjednik Kvesić je ukazao i na važnost organizacije EYOF 2017 Sarajevo i Istočno Sarajevo, te zamolio ministra za konkretnu podršku”, saopćeno je iz OK BiH.

Ministar Grubeša je izrazio veliko razumijevanje pomenute sportsko – pravne problematike i spremnost ministarstva da odlučno krene u rješavanje nagomilanih problema, kao i izmjenu i donošenja određenih akata i Zakona iz oblasti sporta, navode iz OK BiH, dodavši:

“Ministar je izrazio bezrezervnu podršku aktivnostima i Projektima OK BiH i intenciju za dobrom saradnjom Ministarstva pravde, Ministarstva civilnih poslova i OK BiH. Istakao je da je podrška EYOF- 2017 Sarajevo i Istočno Sarajevo neupitna i da će učiniti sve u njegovoj moći da se projekat konkretno podrži”.